Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Rikidokan ry.

Rikidokan ry. on vuonna 1987 perustettu yhdistys, jossa harjoitellaan Wado-ryu-tyylisuunnan karatea. Harjoituksemme järjestetään Klaukkalan seudun kouluissa (Nurmijärven kunta). Rikidokan on Wado-ryu Karateliiton jäsen. Harjoittelemme yhteistyössä Ryubukanin (Espoo) kanssa.

Wado-ryu karate-do
Wado-ryu on japanilaisen sensei Hironori Otsukan kehittämä karatetyylisuunta. Wado-ryu pohjautuu okinawalla syntyneeseen karateen ja Shindo Yoshin-ryu jujutsuun. Eurooppaan Wado-ryu saapui 1960-luvun vaihteessa ja 70-luvun alussa Wado-ryun toi Suomeen edesmennyt sensei Takashi Ogata (7. dan Renshi).
 
Wado-ryu karate on yksi Suomen vanhimmista budolajeista. Wado-ryun tekniikat korostavat liikkeiden luonnollisuutta, nopeutta ja vastustajan voiman hyödyntämistä. Karatelle ominaisten lyöntien, potkujen ja torjuntojen ohella wado-ryussa harjoitellaan väistöjä, kaatoja, heittoja ja lukkoja. Karate sopii kaiken ikäisille ja kuntoisille noin 10-vuotiaasta ylöspäin.
 
Aikuiset voivat aloittaa harjoittelun milloin tahansa - ota yhteyttä tai tule vain suoraan harjoituksiin, siitä se lähtee. Kokeileminen ei maksa mitään.
 
Wado-ryun historiaa:  History Of Wado-ryu  Wado-ryun historiaa 
Sensei Tagashi Ogata:   Sensei Ogata 
Yhteystiedot:
Harri Taipalus
040 747 1672 (klo 15 jälkeen)

Rikidokanin sähköposti:
rikidokankarate@gmail.com
 
 
Ryubukan Ry
ryubukan.fi
Ryubukan on espoon kouluissa toimiva, sensei Takashi Ogatan perustama Wado-ryu seura, jonka kanssa seuramme järjestää yhteisharjoituksia ja vyökokeita. Opettajina senseit Samuli ja Petteri Larjos (4. dan). Pete käy Ryubukanin treeneissä joka tiistai - kysy kyytiä!
  
Suomen Wado Ryu Karateliitto Ry
Suomen Wado-ryu Karaten pääpaikka.

Harjoitukset


Harjoitukset järjestetään Klaukkalan seudun koulujen liikuntasaleissa - useimmiten Harjulan koululla. Keskiviikkoisin harjoittelemme yhdessä Ryubukanin kanssa Espoossa.

 
Salille saavutaan viimeistään 5 minuuttia ennen harjoitusten alkua, jotta ehdimme vaihtaa karatepuvun päälle. Jos tarvitset lämmikettä tai näkösuojaa puvun alle, käytä valkoista t-paitaa.
 
Toisinaan harjoitukset saattavat peruuntua, kun koulut tarvitsevat saleja omaan käyttöönsä. Tiedot näistä peruutuksista löytyvät Nurmijärven kunnan sivuilta (tästä). Pyrimme ilmoittamaan peruutuksista myös sähköpostissa.
 

 
Ke 20:00-21:00 - Tiistilän koulu, Espoo (yhteistreenit Ryubukanin kanssa)
 
Ma 19:00-20:30 - Harjulan koulu
To  20:00-21:30 - Harjulan koulu
La 16:00-17:30 - Harjulan koulu (tatamivuoro)
 
 
 
 
 
 

 

 
  Ei kevytmielisyyttä, lörpöttelyä, tupakointia, purukumin pureskelua, syöntiä tai juontia Dojolla. Keskity ainoastaan Karateen, Dojo ei ole illanviettopaikka ja vierailijoiden kuten oppilaidenkin pitää kunnioittaa sääntöjä.