Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Rikidokan ry.

Rikidokan ry. on vuonna 1987 perustettu yhdistys, jossa harjoitellaan Wado-ryu-tyylisuunnan karatea. Harjoituksemme järjestetään Klaukkalan seudun kouluissa (Nurmijärven kunta). Rikidokan on Wado-ryu Karateliiton jäsen. Harjoittelemme yhteistyössä Ryubukanin (Espoo) kanssa.

Wado-ryu karate-do
Wado-ryu on japanilaisen sensei Hironori Otsukan kehittämä karatetyylisuunta. Wado-ryu pohjautuu okinawalaiseen karateen ja Shindo Yoshin-ryu jujutsuun. Eurooppaan Wado-ryu saapui 1960-luvun vaihteessa ja 70-luvun alussa Wado-ryun toi Suomeen edesmennyt sensei Takashi Ogata (7. dan Renshi).
 
Wado-ryu karate on yksi Suomen vanhimmista budolajeista. Wado-ryun tekniikat korostavat liikkeiden luonnollisuutta, nopeutta ja vastustajan voiman hyödyntämistä. Karatelle ominaisten lyöntien, potkujen ja torjuntojen ohella wado-ryussa harjoitellaan väistöjä, kaatoja, heittoja ja lukkoja. Karate sopii kaiken ikäisille ja kuntoisille noin 10-vuotiaasta ylöspäin.
 
Aikuiset voivat aloittaa harjoittelun milloin tahansa - ota yhteyttä tai tule vain suoraan harjoituksiin, siitä se lähtee. Kokeileminen ei maksa mitään.
 
Wado-ryun historiaa:  History Of Wado-ryu  Wado-ryun historiaa 
Sensei Tagashi Ogata:   Sensei Ogata 
Yhteystiedot:
Harri Taipalus
040 747 1672 (klo 15 jälkeen)

Rikidokanin sähköposti:
rikidokankarate@gmail.com
 
 
Ryubukan Ry
ryubukan.fi
Ryubukan on espoon kouluissa toimiva, sensei Takashi Ogatan perustama Wado-ryu seura, jonka kanssa seuramme järjestää yhteisharjoituksia ja vyökokeita. Opettajina senseit Samuli ja Petteri Larjos (4. dan). Pete käy Ryubukanin treeneissä joka tiistai - kysy kyytiä!
  
Suomen Wado Ryu Karateliitto Ry
Suomen Wado-ryu Karaten pääpaikka.
Suurleiri 8.-9.4.2017 Kangasalassa
 
Opettajana sensei Minh Tran Hieu (7. dan Renshi). Lauantai klo 12:00 - 16:15 (2 kertaa 2 tuntia, 15 min. tauko). Sunnuntai klo 10:00 - 14:15 (2 kertaa 2 tuntia, 15 min. tauko). Tran sensei on erittäin hyvä opettaja, joten tervetuloa vaikka vain yhdeksi päiväksi. Opetus on tekniikkapainotteista, joten kunnon loppumista on turha pelätä.
 
Kysy kimppakyytiä Rikidokanin vetäjiltä, jotka lähtevät leirille.
 
  
Kata- ja kumitekilpailut 6.5.2017 Kangasalassa
 
Suomen Wadoryuliiton kata- ja kumitekilpailut 6.5.2017 klo 12 Pikkolan liikuntahallissa, Kangasalassa. Uutuutena parien kihon kumite -kilpailu.